Föreningens ungdomspolicy

UTVECKLINGSPLAN FÖR ÅLDRARNA 6 – 16 ÅR

• · Att vara tränare/ledare i LN 91 innebär krav från ungdomarna, föräldrarna och även från föreningen.
  • · Samtidigt ställs krav på ungdomarna själva. Större krav vid stigande ålder. LN 91 förväntar sig att ungdomar och föräldrar aktivt ska hjälpa till med varierande arbetsuppgifter inom LN 91:s verksamhet.
  • · För att delta i LN 91:s verksamhet förväntas av både spelare, tränare och ledare en positiv laganda och respekt för andra människor, andra spelare, tränare och funktionärer.
  • · Mobbning får inte förekomma bland föreningens spelare, ledare och tränare.
  • · LN 91 stöder föreningens ledare och tränare med deras arbete i respektive åldersgrupp.
  • · LN 91:s verksamhet sker i en drogfri miljö.
  • · Alla spelare måste själva meddela förhinder till sina ledare och tränare oavsett om det gäller träning eller match.

ATT UTVECKLA VERKSAMHETEN INOM LN 91.

• · Inom vår förening strävar vi efter att alla våra tränare/ledare ska ha genomgått ungdomsledarutbildning.
  • · Målvakterna i ett ishockeylag har en särskilt utsatt position. Därför skall målvakterna vid varje isträning få tid till individuell träning. Den kan med fördel kombineras med skott-träning för utespelarna.
  • · Särskilda träningstillfällen för målvakter anordnas var 3 – 4:e vecka. Vid dessa skall spelare från 13 års ålder och till a-lag samt tränare/ledare medverka som skyttar.
  • · Spelare 14 år och äldre samt vuxna, som vill arbeta i LN 91, rekryteras att fungera som föreningsdomare.
  • · Varje ledare/ tränare inom LN 91 ska stötta våra ungdomars utbildning inom ungdomsskolan.
  • · Goda kostvanor och sömn är viktiga för att du ska utvecklas som spelare i LN 91.
  • · Skridskoskola bedrivs från 6 års ålder.
  • · För träningen och utvecklingen inom varje åldersgrupp hänvisas till ISHOCKEYNS ABC.

Denna utvecklingsplan är antagen av styrelsen för LN 91 vid

Styrelsemötet den 3 september 2007.

Uppdaterad: 03 MAJ 2012 21:41 Skribent: Peter Gustafsson

Postadress: